Upptäck nyttiga tips och råd om varmvattenberedare

Thermia varmvattenberedare - fakta och tips

Thermia är en svensk tillverkare av varmvattenberedare och värmepumpar. En varmvattenberedare från Thermia håller i regel måttet ur kvalitetssynpunkt.

Thermia är ett svenskt varumärke som främst riktat in sig mot att tillverka luftvärmepumpar. I sortimentet ingår även elektriska varmvattenberedare av förhållandevis hög kvalitet. Följande varmvattenberedare från Thermia säljer bäst på den svenska marknaden:

  • Thermia SVR – optimal varmvattenberedare för fritidshus eller små hushåll.
  • Thermia MK och MKR – storsäljaren från Thermia. Varmvattenberedare ämnad för medelstora hushåll med en volym mellan 150 och 300 liter. Skillnaden mellan MK och MKR är att den förstnämnda beredaren är utrustad med en kopparklädd stålbehållare, medan den senare är tillverkad i rostfritt stål.
  • Thermia MBH – stor förrådsberedare med möjlighet att ansluta till solpanel.

Som konsument kan det vara klokt att veta att varmvattenberedare från Thermia inte kan fås med valfritt korrosionsskydd. Det gäller således att välja modell utifrån det korrosionsskydd som modeller erbjuder.

Thermia varmvattenberedare pris

En varmvattenberedare från Thermia kostar något mindre än motsvarande varmvattenberedare från exempelvis Nibe, men betydligt mer än lågprismärken som Hajdu och Appliance. Thermia är dessutom en svensk tillverkare med återförsäljare i alla län. Det går även att köpa Thermia online – oftast med gratis frakt.

Thermia varmvattenberedare reservdelar

Redan under 1980-talet bemödade sig Thermia om att etablera ett rikstäckande servicenät. Som kund har du således många möjligheter att reparera eller underhålla din Thermiaberedare. Varje län i Sverige har minst en servicepunkt.

Vattenberedare